e
Banner

Etiketler: mersin limanı



Mersin’de lojistik, üretim ve ihracatta değişim inovasyonla gelecek



Bölgesel inovasyon stratejisi ile geleceğe ilişkin yol haritasını çizen Mersin, lojistik, tarım-gıda, dış ticaret ve sanayi üretimi alanında dinamiklerini harekete geçirerek 500 milyar dolarlık ihracattan önemli bir pay almayı hedefliyor.





Mersin’den Mısır ve Suudi Arabistan’a indirimli navlun



Mersin-Mısır-Suudi Arabistan hattında servise başlayan Salem Al Makrani Kargo Suudi Arabistan gidiş-dönüş navlununu USD 1600.- olarak revize etti.





Türkiye nin en büyük limanlarının özellikleri



2013'te açılacak olan Çandarlı Limanı Türkiye'yi taşımacılıkta önemli üslerden biri yapacak.





YURTDIŞI LOJİSTİK MERKEZLER İÇİN 5 STRATEJİK ÖNERİ


Yayın: 24-01-2013
Kategori: Denizyolu

Akdeniz’in bugün Türkiye’nin Anadolu’da bulunan firmaların dünyaya açılan kapısı olduğunu söyleyen AKİB Başkanı Bülent Aymen, bölgenin ulaştırma alanındaki yatırımların da önemli bir merkezi olduğunu iletiyor. Aymen, Mersin’e ek olarak İskenderun Körfezi’ndeki liman kapasitelerini iyileştirmeye yönelik yatırımların bölge ihracatının artmasında önemli bir faktör olacağına dikkat çekiyor.




Mersin Ro-Ro projeleriyle nakliyecinin can simidi oldu!



Mersin ve İskenderun limanlarından Mısır'a başlatılan Ro-Ro seferlerinin Suriye engelinin aşılmasına önemli bir katkı sunduğunu belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, bu hatların aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika bağlantılarında stratejik bir mevki haline gelmesine katkı sunacağını vurguluyor.




Mersin Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olacak



Mersin’e kurulması planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin tamamlanmasıyla yıllık 12 milyon TEU ilave kapasite yaratılmış olunacağını belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Türkiye ve Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle ilerleyen Mersin’e yapılacak bu ve benzeri yatırımların yalnızca denizciliğe değil, denizcilikle bağlantılı lojistik vb tüm sektörlere ivme kazandıracağını söylüyor.




Mersin Limanı 30 milyon tonun üzerinde yüke ev sahipliği yaptı



2016’da Mersin Limanı’nda 30 milyon 287 bin 689 ton yük, 1 milyon 393 bin 441 TEU konteyner elleçlendiğini belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, öncelikli projeler arasında sayılan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinde ise adımların hızlandırılması gerektiğini söyledi. 




Akfen, Mersin Uluslararası Limanı’ndaki yüzde 40 hisseyi IFM Investors’a devrediyor


Yayın: 31-07-2017
Kategori: Denizyolu

2017 yılında Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yüzde 33’ünü EBRD ve IFC’ye, TAV Havalimanları Holding’deki yüzde 8.1’lik hissesini Fransa merkezli Aéroports de Paris şirketine devreden Akfen Holding, Türkiye’ye bir başka dev yabancı yatırımı daha çekmeyi başararak Mersin Uluslararası Limanı’ndaki yüzde 50 hissedeki  yüzde 40’lık payın 869 milyon dolara devri için Avustralyalı altyapı fonu IFM Investors ile hisse devir sözleşmesi imzaladı.




MIP, Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası Aldı



Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (MIP), iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına son vermek amacıyla uygulanan Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) programını tamamlayarak sertifikasını aldı. 




JadeWeserPort, Avrupa’dan Asya’ya bağlıyor



Konteyner taşımacılığında Almanya’nın üçüncü büyük limanı olan JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı’nı, 7 büyük gemi operatörü sefer planlarına dahil etti. Uğrak noktaları arasında Mersin Limanı’nın da bulunduğu bu seferlerle JadeWeserPort, Kuzey ve Doğu Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir merkez haline geldi. JadeWeserPort Genel Müdürü M. Andreas Bullwinkel ve JadeWeserPort Satış Müdürü Ingo Meidinger, limanın sunduğu avantajları anlattı.